Megdöbbenve figyelik a hatóságok a tragikus eseményeket: egy 12 éves kislány életét vesztette, míg több másik gyermek súlyos állapotban kórházba került.


A hatóságok jelenleg még nem állnak rendelkezésre elegendő információval arról, hogy mi vezetett a mérgezéshez.

Egy tragikus esemény rázta meg Észak-Franciaország egyik városát, ahol egy 12 éves kislány életét vesztette, és további hét gyermek került kórházi ellátásra súlyos ételmérgezés miatt. A helyi közösséget mélyen megrázta a hír, amely a gyermekek egészségét és biztonságát érintő aggasztó helyzetet tükröz.

A tünetek június 12-én bukkantak fel Saint-Quentin térségében, Lille-től délre. Az ezt követő napokban több gyermeket is kórházba kellett szállítani. A járvány forrását azonban eddig nem sikerült meghatározni, mivel az érintett 1-12 éves korú gyermekek nem tartoztak azonos közösségekhez.

A legutóbbi esetet szerdán este jelentették - közölte a Hauts-de-France régió egészségügyi hatósága.

Az egészségügyi hatóságok biológiai vizsgálatokat folytatnak, hogy feltérképezzék az egyes esetek mögött álló baktériumtörzseket.

A közlemény alapján nem találtak arra vonatkozó bizonyítékot, hogy a gyerekek közösen étkeztek volna. Emellett a helyi csapvíz minőségével kapcsolatban is kizárták a problémákat, hangsúlyozva, hogy az "továbbra is biztonságosan fogyasztható, és mindennapi használatra alkalmas".

Az egészségügyi hatóságok szerint a fertőző betegségként ismert HUS-t leggyakrabban E.coli baktérium okozta ételmérgezés váltja ki. Mivel azonban az érintett családok különböző forrásokból szerezték be élelmiszereiket, a fertőzés eredetének felderítése nehézségekbe ütközik.

Az élelmiszerellenőrök alaposan nyomozzák, hogy esetleg szennyezett hús lehet-e a járvány mögött. A helyi hírportál, a L'Aisne Nouvelle értesülései szerint csütörtökön több hentesüzletet is bezártak Saint-Quentin városában.

A szülők figyelmét különösen érdemes felhívni arra, hogy fokozottan ügyeljenek a higiéniai szabályok betartására otthonaikban. A hatóságok hangsúlyozzák a rendszeres kézmosás fontosságát, valamint azt, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket alaposan meg kell mosni. Emellett kiemelik a húsok megfelelő hőkezelésének szükségességét, és figyelmeztetnek arra is, hogy a nyers és főtt ételeket mindenképpen érdemes elkülöníteni. Ezen intézkedések betartása segíthet megelőzni a betegségeket - számol be róla a BBC.

Related posts