Az új szezon beköszöntével forradalmi változások várják a Coca-Cola rajongóit Amerikában: a gyártó bejelentette, hogy ősztől egy új receptura szerint készítik el ikonikus italukat. A frissített formula várhatóan új ízélményeket kínál, így izgalommal tekin


Összeválogattunk nektek hét különböző hangulatú kerthelyiséget, amelyeket jó szívvel ajánlunk. A Gundel Étterem és Kert, a Bazaar Budapest, a Szaletly Vendéglő és Kert, az Este11, az Arquitecto Pitpit, a Fióka és az Émile mind más karaktert képviselnek, de egyvalami közös bennük: tökéletes búvóhelyek a város zaja elől.

A Gundel Étterem és Kert Budapest szívében, a gyönyörű Városliget ölelésében található, és tökéletes menedéket nyújt a város zaja elől menekülni vágyóknak. Az étterem eleganciája és klimatizált belső terei hűsítő oltalmat kínálnak a nyári forróságban, míg a századelős hangulatú, varázslatos kerthelyiség felfedezése igazi különlegesség, amit nem érdemes kihagyni. Itt a gasztronómia, a művészet és a természet harmóniája várja a vendégeket, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.

A csendes ebédek és a délutáni kávézások varázsa mellett az esti vacsorák során hangulatos fények és élőzene teremtenek különleges atmoszférát, melyek még emlékezetesebbé varázsolják a látogatást.

Az étlap a magyar konyha klasszikusait modern köntösben kínálja. A nap folyamán változó kínálatában mindig megtalálhatók a Gundel hagyatékából származó fogások, valamint nemzetközi kedvencek. Az új étlap egyik kiemelkedő fogása a csirkéből készült Mátrai borzaska, illetve az aszalt meggyes Gundel csokoládétorta. A vegán vendégek számára pedig külön menüsorral készültek. A gazdag borválaszték mellett egyszerű limonádé vagy kávé is ünnepi díszben érkezik az asztalunkra.

A Gundel Kert lenyűgöző programkínálata garantáltan vonzó minden érdeklődő számára. Rendszeresen megrendezett zenés-táncos estjeik különösen a 40 év feletti korosztály számára nyújtanak felejthetetlen élményeket, ahol a vacsora mellett élőzenére lehet táncolni, így a hangulat mindig fergeteges. Júliusban pedig egy különleges esemény várja a látogatókat: Zséda élő koncertje, amely vacsorával egybekötve igazi csemege lesz a zene szerelmeseinek. A programra való részvétel érdekében érdemes időben lefoglalni a helyeket, hogy senki se maradjon le erről a kivételes élményről!

Bár elsőre talán nem tűnik nagy ügynek, mégis jelentőséggel bír, hogy a Gundel Kert kifejezetten kutyabarát helyszín. Ennek köszönhetően a család minden tagja, legyen az ember vagy négylábú, igazán otthon érezheti magát ebben a barátságos környezetben.

Összességében a Gundel Kert nem csupán egy étterem, hanem egy varázslatos élményhelyszín, ahol a múlt emlékei és a jelen modernitása csodálatos összhangban bontakozik ki. Itt minden érzékünknek lehetősége van a felfrissülésre és a kikapcsolódásra, miközben egy felejthetetlen atmoszféra ölel körül minket.

Ha a Dob utcában megpillantod a Bazaar feliratot, és belépsz, egy másik világba csöppensz: szinte hihetetlen, hogy ez a zölddel teli belső udvar is a bulinegyed része. Ez az oázisszerű tér egyszerre pihentető és intim, ahol a természet és a dizájn harmonikus egységet alkot.

A Bazaar egy izgalmas épületegyüttes szívében helyezkedik el, ahol egy elegáns hotel és egy autentikus olasz étterem várja a vendégeit. A kerthelyiség viszont egy teljesen különálló élményt kínál: itt könnyed koktélok és a közép-keleti, valamint mediterrán ízek inspirálta fogások csábítanak. A hangulat barátságos, mégis vibráló, ideális hely egy kellemes estéhez vagy egy baráti találkozóhoz.

Az étlap szívében a faszenes grill varázsa és a frissen, szezonálisan beszerzett alapanyagok pompáznak. Itt találhatók a füstös BBQ csirkeszárnyak, a szaftos pulled pork és a fűszeres dukkah padlizsán, amelyek mind-mind a gasztronómiai élvezetek csúcsát képviselik. Ráadásul a vegetáriánus fogások nem csupán kiegészítők, hanem igazi ízkavalkádot nyújtanak, saját, megkülönböztető karakterükkel. A desszertszekcióban pedig olyan különlegességek várnak, mint a klasszikus crème brûlée, a kókuszos-mangós tápiókapuding vagy a kürtőskalács, amelyet belga csokoládé mousse kísér – mindezek könnyed, mégis felejthetetlen befejezést kínálnak az étkezéshez.

A Bazaar varázslatos atmoszférája egyszerre ötvözi a bazári nyüzsgést és a kert higgadt békéjét. Már déltől kezdve úgy érezhetjük, mintha egy grandiózus kerti ünnepségbe csöppentünk volna. Ahogy az este leszáll, DJ-szettek, látványkonyha és meleg, hangulatos fények teremtik meg a tökéletes hangulatot, amely felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg minket.

Fedezd fel a város szívében rejlő titkos oázist, ahol a pihenés eleganciája és a természet varázsa tökéletes harmóniában találkozik.

A Szaletly Zugló szívében, a Stefánia úton terül el, csupán néhány percre a Városligettől. A név nem véletlen: a "szaletli" egy osztrák-magyar gyökerekkel bíró, kerti pavilont jelent, amely nemcsak a hely elnevezését, hanem annak egyedi karakterét is meghatározza. A kert középpontjában ma is egy ilyen pavilon áll, amely időtálló hangulatával egyesíti a múlt emlékét a jelen élményével.

A szaletli körül világos árnyalatú, modern bútorok és gazdag zöld növényzet egyedülálló, mégis letisztult atmoszférát alkot, amely a Szaletly Kert igazi védjegyévé vált. Ez a vizuális összhang nem csupán a környezetre, hanem a konyhára is jellemző: a hagyományos magyar ízek kortárs, ökologikus megközelítéssel találkoznak, egyedi gasztronómiai élményeket teremtve.

Az új étlap egyik megkerülhetetlen csodája a jól ismert rakott krumpli, amely most újra megérkezett, hogy elbűvölje a vendégeket. Friss, modern megjelenésével hódít, miközben az ízekben megőrzi a régi, szeretetteljes komfortot. Ne felejtsük el kérni hozzá a házi kovászos uborkát, ami igazán emeli az élményt! A desszertek terén is hasonló izgalmak várnak ránk: a máglyarakás egy klasszikus édesség, mely most elegáns, kortárs köntösbe bújva jelenik meg, garantálva a felejthetetlen ízélményt.

A kerthelyiség igazán varázslatos, barátságos hangulattal és kellemes levegővel várja a látogatókat. A különálló boxok tökéletesek egy meghitt, csendes randira, míg a tágasabb asztalok baráti vagy családi összejövetelekhez is ideális teret biztosítanak. A nyári estéket élőzene színesíti, ami még különlegesebbé varázsolja az élményt, míg délutánonként akár egy friss házi fagylaltra is érdemes betérni, hogy felfrissüljünk a nap melegében.

A Szaletly olyan hely, ahol a magyar konyha iránti tisztelet, a tudatos szemlélet és a jól átgondolt dizájn találkozik: napközben és este is kellemes menedék Zuglóban.

Az Este11 négy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a varázslatos Feneketlen-tó szomszédságában. Eleinte egy laza grillezős helyszín volt, ahol baráti társaságok gyűltek össze, hogy ínycsiklandó koktélok mellett élvezzék a jókedvet. Az évek múlásával azonban a hely folyamatosan fejlődött és finomodott, mára pedig egy igazán karakteres gasztronómiai élményt kínáló hellyé vált. A programkínálat is gazdagabb lett: ma már az esti DJ-szettek ugyanúgy hozzájárulnak a felejthetetlen hangulathoz, mint a kifinomult jazz sessionök vagy a kellemesen pulzáló tech house estek. A zene nemcsak a háttérben szól, hanem a légkör szerves részévé válik, miközben a vendégek zavartalanul beszélgethetnek egymással. Az Este11 igazi találkozóhely, ahol a gasztronómia és a zenei élmények tökéletes harmóniában találkoznak.

A helyszín befogadóképessége meghaladja a 200 főt, így bőséges teret kínál anélkül, hogy elveszítené intim hangulatát. Ideális választás, ha kettesben szeretnétek eltölteni egy különleges pillanatot, de nagyobb társasággal való ünneplésre is tökéletesen alkalmas, hiszen kényelmesen elfértek a tágas környezetben.

A gasztronómia mostanra igazán kiforrott: a lazább street food mellé idén megérkezett a Digó is, így már kemencében sülnek az autentikus, nápolyi stílusú pizzák. A kínálatban van még focaccia és antipasti is, úgyhogy akár egy komolyabb, olasz vacsora is összejöhet náluk.

Az italok terén is erősek: a széles hazai és nemzetközi borlap mellett sokak szerint itt van a város egyik legjobb Pornstar Martinije is. Ráadásul idén nyáron ennek az italnak a frozen változatával is kísérleteznek.

Valószínűleg már hallottatok a Padrónról – arról a belvárosi spanyol tapas helyről, ahol az emberek szorosan összegyűlnek, és ahol a falatok megosztása a baráti együttlétek szerves része. Nos, a Pitpit is ennek a tulajdonosi körnek a része, hasonló filozófiával, de teljesen eltérő élményt nyújt: tágasabb, levegősebb térben található, és egyedi atmoszférájával emeli a gasztronómiai élményt.

A nyolcadik kerületben, a MÉSZ-székház műemlék épületének pincéjében talált otthonra. Télen és rossz időben a boltíves, hangulatos pincehelyiség vár, de nyáron megnyitják a belső udvart, aminek egészen egyedi hangulata van.

A Pitpit konyhája egy igazi globális élmény, melynek alapjait mélyen átszövik a spanyol hagyományok. Az étterem olyan nyitott szemlélettel közelíti meg az ízek világát, ahogyan a spanyol gasztronómia is teszi: különböző kultúrák ízei és alapanyagai harmonikus elegyben találkoznak, mindezt azonban a saját egyedi stílusukkal gazdagítva.

Az étlap gazdagsága lenyűgöző: különleges ínycsiklandó fogások sorakoznak, mint például a borjúmirigy krémes burgonyával vagy a fekete tintahalrizottó polippal, de a klasszikus tapasok sem maradnak el. Kóstolhatunk például patatas bravast, a maldonsóval megbolondított padrón paprikát, ínycsiklandó olívabogyó-válogatást, vagy fokhagymás-chilis olajban sült garnélát. Még a legegyszerűbb ételek is magukban hordozzák a gondosan megkomponált ízek harmóniáját – az olívabogyó-válogatáson belül például különféle ízek és textúrák gazdag skálája vár felfedezésre.

A megosztásra épülő tapasokhoz természetesen ital is jár: csapolt vermutból kortyolhattok, de többféle kombuchát is tartanak.

A Pitpit egyszerre otthonos és izgalmas. Olyan hely, ahol érdemes több fogást végigkóstolni, de akkor is maradandó élményt ad, ha csak egy italra ültök le ebbe a varázslatos, rejtett udvarba.

A Fióka immár 11 éve a 12. kerület gasztronómiai palettájának egyik legfontosabb szereplője. A Covid-járvány után merész váltásra szánták el magukat, elhagyták a hagyományos bisztrókonyha stílusát, és a small plate koncepcióra helyezték a hangsúlyt.

A helyet a boros körök is jól ismerik, hiszen a Fióka már a nyitás óta híres gazdag borkínálatáról. 2025 februárjától a Kis Bécs Buda is csatlakozott partnerként a borválaszték kialakításához, így ma már nemcsak étteremként, hanem borboltként is működnek. Rendszeresek a borkóstolók és a tematikus vacsoraestek, amelyeken a Kisbécs szakmai csapata is aktívan részt vesz. Ennek köszönhetően a borlap az elmúlt fél évben jelentősen átalakult: nagyobb hangsúlyt kaptak a közép-európai borvidékek - például az osztrák, horvát és szlovén tételek -, miközben a magyar boroknak továbbra is külön szekciójuk van.

A séf, Mézes Attila, aki korábban már a Fióka csapatának oszlopos tagja volt, most egy új, friss energiával tért vissza, hogy továbbvigye a megosztásra épülő gasztronómiai élményeket. Júniustól kezdődően egy francia-magyar fúzióval kísérletezik, amelyben a textúrák és színek izgalmas játéka dominál. Azonban a Fióka klasszikus fogásai, mint a velős csont, a gazdag húsleves és a ropogós rántott szelet, továbbra is megtalálhatóak az étlapon, változatlanul, ahogyan azt a vendégek megszokták.

A kert az elmúlt tizenegy évben számos kisebb-nagyobb eseménynek adott otthont.

A hétvégén családbarát bisztróvá alakul, ahol a kisebbek is remekül szórakozhatnak, és felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak.

Nem meglepő, hogy sokan "budai oázisként" hivatkoznak a Fiókára: a forgalmas budai csomópont szomszédságában megbújik egy igazi zöld menedék, ahol bármikor, a hét bármely napján megpihenhettek. Itt egy könnyed ebéd, egy délutáni kávé és sütemény, vagy egy hangulatos esti borozás vár rátok, mindezt a város pezsgése közepette.

Az Émile egy 1920-as években épült pasaréti villában működik, amelynek elegáns, mégis barátságos belső terei kellemes otthonosságot sugároznak. A történelmi miliő és a modern vendéglátás találkozása pedig hamar a budai törzshelyek közé emelte.

Ha az időjárás éppen nem támogatja a szabadtéri étkezést, a villa elegáns belső helyiségei mindig kellemes menedéket kínálnak.

Az étlap szívében a reggelik foglalják el a központi helyet, és a legfantasztikusabb hír, hogy ezeket a nap bármely szakában élvezhetjük. Így akár egy korai reggel, akár egy késői brunch esetén is tökéletes választás. A kínálat egyik ékköve a kétszemélyes reggelitorony, amely több szinten kínálja a sós és édes ínycsiklandó fogásokat. A klasszikus Eggs Benedict mellett ínycsiklandó friss croissant is szerepel, sonkával, kecskesajttal és ropogós zöldségekkel gazdagítva. A menü csúcspontjaként pedig amerikai palacsinta vár ránk, tálalva friss gyümölcsökkel és édes juharsziruppal. És hogy az élmény teljes legyen, a reggelinkhez kávé és frissen facsart narancslé is dukál!

Az Émile nem csupán a reggelik terén jeleskedik. Az étlapján szezonális ínycsiklandó fogások is megtalálhatók, ahol a hagyományos magyar klasszikusokat friss, modern megközelítéssel varázsolják a tányérra.

A földszinten található a CACAO cukrászda, amely a helyi ízek kedvelőinek igazi kincsesbányája. Itt a sós és édes péksütemények széles választéka mellett megkóstolhatók a híres Gerbeaud sütemények, valamint friss kenyerek és különleges specialty kávék, melyeket akár elvitelre is kérhetünk. Ideális hely egy kis ínycsiklandó élvezethez!

Az Émile egy olyan hely, ahol a családias légkör és az elegancia harmonikusan találkozik. A nyugodt, mégis vibráló atmoszféra tökéletes választás egy kiadós reggelihez, egy kellemes délutáni süteményezéshez, vagy akár egy stílusos koktélestéhez is.

Related posts