Vannak bizonyos élelmiszerek, amelyeket érdemes távol tartani a hűtőszekrénytől, mivel azok akár mérgezést is okozhatnak.


A táplálkozási szakértő és influenszer, Jhanvi Sanghvi arra figyelmeztette követőit, hogy bizonyos élelmiszerek hűtőben történő tárolása káros lehet az egészségre. Az alábbi élelmiszerekre különösen oda kell figyelni.

Az egyik ilyen a hagyma, aminek hűtőben történő tárolása penészedéshez vezethet. A hagyma természetes módon nedves, ez ideális környezet a penész kialakulásához. Elfogyasztása hányást, görcsöket és hasmenést okozhat. Emiatt a hagymát hűvös, száraz és sötét helyen kell tárolni - írja a Čas.sk.

A fokhagyma, ha a hűtőszekrényben kicsírázik, nemcsak ízét veszti el, hanem hatóanyagai is csökkennek. Ezen kívül előfordulhat, hogy kellemetlen, kesernyés ízvilágot mutat, ami nem éppen a legkellemesebb élmény a konyhában.

A burgonya az egyik olyan élelmiszer, amelynek tárolására érdemes külön figyelmet fordítani, mivel a hűtőszekrény nem a legmegfelelőbb hely számára. Ha a nyers burgonyát hűtőben tartjuk, a hideg hőmérséklet hatására a benne található keményítő cukorrá alakulhat, ami növeli a rákkeltő anyagok keletkezésének kockázatát. Ez a folyamat főzéskor káros vegyületek létrejöttéhez vezethet, ezért érdemes inkább száraz, hűvös helyen tárolni őket.

A lista utolsó helyén a gyömbér áll, melynek frissessége sokáig megőrizhető, ha nem kerül hűtőbe. Ennek köszönhetően hosszabb ideig megőrzi zamatos ízét, nem szárad ki, és élvezeti értéke is megmarad.

Related posts