Meddig tárolható a görögdinnye a hűtőszekrényben? A válasz sokak számára meglepő lehet!

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mennyi ideig őrizhetjük meg biztonságosan a gyümölcsöket.
Legyen szó akár egy teljes dinnyéról, akár előre szeletelt változatról, fontos tudni, mennyi ideig tartható biztonságosan a gyümölcs. Az érett görögdinnye hűvös és száraz helyen körülbelül egy hétig megőrzi minőségét, azonban, amint felvágjuk, a frissessége jóval gyorsabban csökken – figyelmeztet a Mashed.com.
A dinnye egészét akár egy hétig is megőrizheted, ha hűvös, száraz helyen tárolod.
A felvágott dinnye eltarthatósága jelentősen csökken az egész gyümölcséhez képest.
A szeletelt dinnye gyorsabban romlik, mert az oxigén hatására bomlásnak indulnak a sejtek. A nedvességveszteség és a hőmérséklet-ingadozás pedig csak ront a helyzeten. Ezért fontos, hogy a felvágás után két órán belül légmentesen zárható dobozban vagy tasakban, lehetőleg a hűtő zöldséges fiókjában tároljuk. A legjobb, ha a hűtő hőmérséklete 3-5 °C között van, mivel így lassítható a romlás.
Az alábbi galériában megmutatjuk, mit tehetünk annak az érdekében, hogy a görögdinnye tovább friss maradjon.
A romlás néha szabad szemmel is jól látható: sötét foltok, nyálkás felület vagy kellemetlen szag lehet az árulkodó jel. De ha ezek nem láthatók, a pezsgő, szénsavas érzet a szájban azt jelzi, hogy az erjedés már elindult - ilyenkor ne fogyaszd el a görögdinnyét.
Mint arról beszámoltunk bizarr színű görögdinnyét kapott egy salgótarjáni vásárló, valamint arról is hírt adtunk, hogy jó minőségű dinnyével indul a hazai szezon.